En gøyal dag - bryllupsworkshop

01_Brudebilde_Bryllupsfotografering_fatmonkeyfoto_Bryllupsfotograf.jpg

Denne uken har så langt vært innholdsrik her hos meg. På mandag var jeg så heldig å få være med på en workshop med den anerkjente fotografen Cristiano Ostinelli, som kom hele veien fra Italia til Norge for å holde denne workshoppen. Vi var 12 utvalgte fotografer som fikk være med på dette, og det var morsomt å se hvordan Cristiano jobber. Sony var med på laget, og jeg hadde allerede hatt en Sony A7 R III til testing noen uker her, så det var gøy å få teste det litt til under denne workshoper. Jeg ønsker meg nemlig et litt lettere system, og driver og tester ut litt forskjellig for å se hva som kan passe. Jeg kan i allefall si at autofokusen til dette huset er fenomenalt!!! Og det er litt mindre enn canon-husene jeg bruker i dag. Så, jeg er i tenkeboksen.

Grunnen til at jeg vurderer enten systembytte - å konvertere helt - eller et system til, er rett og slett at når jeg pakker fotobagen for reise, så må jeg enten legge igjen en del hjemme (for å komme innenfor tillat vekt på flyet), eller drasse på uendelig mange kilo (dersom jeg kjører bil)…Pluss at når jeg har bryllupsdager på 10-12t + så er det ganske tungt å bære rundt på disse “mursteinene” mine…hehe (men jeg trener og trener for å holde styrken ved like, så det går helt fint enda altså). Så jeg drømmer om noe litt lettere og litt mer reisevennlig, men som gir mist like god kvalitet på filene eller bedre. Men, det er jaggu ikke så lett…hehe…Jeg hadde jo høye forhåpninger til Canon sine nylanseringer da det ble klart at de (ENDELIG) skulle komme med speilløst…men det var dessverre en aldri så liten skuffelse…De husene er ikke noe jeg vil investere i - først og fremst fordi de bare har plass til et minnekort. Jeg kjører alltid med to minnekort i kamera, sånn at jeg alltid har en ekstra backup allerede der, dersom et av minnekortene skulle svikte (det kan skje, og da er det greit å ha vært føre var). Og så er det dette med øyefokus…Sony er fenomenal på dette. Og det er så kjekt når man ofte fotograferer folk og fe som ikke akkurat sitter stille. Og, en ting til jeg ønsker meg i mitt neste hus er IBIS (In Body Image Stabilastor) - den hjelper på både ved fotografering under forhold med lite lys, og når man skal filme. Så…Jeg tenker litt, og så får vi se hva som skjer.

Det var i allefall utrolig morsomt å få låne Sonyhuset, og få testet det skikkelig. Så jeg er utrolig takknemlig for det. Og, så er det fint å holde seg litt oppdatert på hva som finnes der ute. Jeg er nok en tec-geek, som er over snittet opptatt av utstyr til dame å være, men det er jo verktøykassa mi, og det er alltid gøy med nytt og spennende verktøy, sant. (Så dersom noen fra Canon skulle slumpe borti denne artikkelen og lese den….hurryup!!! Vi venter på riktig verktøy;)).

Men altså - tilbake til workshopen. Jeg er på noen workshopper i løpet av et år. Fordi jeg syns et er viktig å samle ny inspirasjon til eget arbeid, og å kanskje teste ut litt nye ting, og å gå litt utenfor komfortsonen. Jeg kan med hånden på hjertet si at det er IKKE lett å “fotografere i kor” - altså at man er mange som skal fotografere samtidig, og samtidig ta hensyn til at alle får sine bilder, og at man selv sitter igjen med noe fint selv, så definitivt utenfor komfortsonen der. Så en vanlig bryllupsdag er bare “barnemat” i forhold til fotografering på workshop. Når det er sagt så er det også veldig MORRO å jobbe sammen med andre fotografer. Jeg møter så mange fine folk når jeg reiser rundt i verden for å lære mer og inspireres, og det er jeg så utrolig takknemlig for.

Det var en isende kald vind denne dagen, så Cecilie som var modell for oss var en skikkelig superhelt. Det er ikke lett å prestere når det er så kaldt, så makan til tøff dame altså! Nei, nå skal jeg ikke skravle mer, og heller la deg titte på bildene i stede, så skal jeg fortsette å redigere ferdig et fantastisk fin bryllup jeg holder på med.

02_Brudebilde_Bryllupsfotografering_fatmonkeyfoto_Bryllupsfotograf.jpg
Veldig morsomt å være på workshop med denne mannen.  Cristiano Ostinelli  kom hele veien fra Italia til Drammen for å holde workshop for et knippe norske fotografer, i samarbeid med Sony.

Veldig morsomt å være på workshop med denne mannen. Cristiano Ostinelli kom hele veien fra Italia til Drammen for å holde workshop for et knippe norske fotografer, i samarbeid med Sony.

Vendorlove

Modell: Cecilie Välinen, @cecilievalinen
Makeup artist Sølvi Strifeldt, @solvistrifeldt
Makeupassistent, @Sandrajosefinemua

Kamera var denne dagen lånt av @sonynordic

Smil fra Ann Sissel