Kjærestefotografering på idylliske Bærums Verk

01_kjærestefotografering_i+m_-Bærumsverk-fatmonkeyfoto-forlovelselsfotografering_0002_Bærumsverk_forlovelselsfotografering_fatmonkeyfoto_kjærestefotografering.jpg

En litt regntung sommerdag i Juni møtte jeg Ida & Mattis for første gang. Vi skulle ha planleggingsmøte for å legge en plan for bryllupsdagen deres noen uker senere. Siden vi møttes i mitt studio på Bærums verk, foreslo jeg at vi hadde en liten kjærestefotografering etter at vi var ferdig med planleggingen av dagen, og det er jeg SÅ glad for at de hadde lyst til. Jeg har studio i et fantastisk miljø som minner meg om «Astrid Lindgrens verden», men så er det jo midt i Bærum. DET er så fantastisk syns jeg. Jeg pleier ofte – når jeg har barnefotograferinger eller konfirmantfoto, å lage noen studiobilder inne, og så går vi ut og lager noen superfine utebilder. Jeg ELSKER utebilder! Og det gjør heldigvis kundene mine også.

Å ha en kjærestefotografering før selve bryllupsdagen er skikkelig smart på flere måter. For det første blir jeg litt kjent med brudeparet mitt, og de blir kjent med meg og hvordan jeg jobber. Å ha en slik «prøvedag» foran kamera gjør ofte også at man slapper litt bedre av under fotograferingen på selve dagen, for da er jo brudeparet mitt trygge på at jeg har kontroll og overlater i grunn hele fotogreiene til meg – akkurat som jeg liker det best. Det er viktig for meg at de jeg skal fotografere stoler på meg at jeg kan det jeg skal kunne, og at jeg får jobbe slik jeg jobber best – mest mulig fritt. Når det er sagt går vi jo igjennom hva som er viktig å forsøke å få fanget på filmen, og vi går jo også igjennom dagen og legger en plan. Gjerne en plan A, en plan B og en plan C…for da trenger vi ikke stå der på bryllupsdagen og lure på «hva gjør vi nå» – det har vi allerede tenkt på for lenge siden. Det er trygt og godt for både meg og brudeparet mitt.

Dersom man skal gifte seg på destinasjon som gjør at jeg kommer langveisfra for å komme til dere, og dere ikke får møtt meg fysisk i forkant, så ønsker jeg alltid å komme til location en dag før, og da går det ofte fint å smette inn en liten fotografering i løpet av dagen før. Det trenger ikke ta veldig mye tid, og det er veldig morro. Man har jo ofte «prøvemiddag», og jeg vil vel påstå at en «prøvefotografering» kan være vel så nyttig. Jeg har forresten kundemøtene mine over telefon, facetime eller skype dersom vi ikke får til å treffes fysisk før dagen. For, det er superviktig at vi går igjennom forberedelsene og dagen sammen, og at vi planlegger fotograferingen i fellesskap. Det er da det blir skikkelig bra bilder. Det er lissom et teamwork dette med å fotografere folk.

Dette var en kjempegøy fotografering, selv om gresset var vått og duskeregnet erstattet sol denne dagen. Heldigvis  er verken jeg eller Ida & Mattis redde for regn og litt vær.

 

Skal du gifte deg og lurer på om jeg er ledig på deres dag?
Klikk på knappen og spør meg davel!