Konfirmantfotografering på Svalbard

01_2018-09-23 Svalbard inviroment8497_fotograf_fatmonkeyfoto_Svalbard.jpg

I september var jeg så heldig å få fotografere konfirmant på Svalbard. I lett snødriv kjørte vi utover adventdalen, og fikk laget noen koselige bilder i et så utrolig vakkert landskap at du naesten ikke kan tro at det er sant. Tøffe Marina, sto an av i vind og snøvær, og vi fikk laget en koselig liten serie med konfirmantbilder.

Det følger med en litt morsom historie til denne dagen. For, den dagen jeg kom til Svalbard var noe av det første jeg gikk vite at “bilene på Svalbard holder nok ikke heeelt samme standard som på fastlandet”. Og det tror jeg jammen med den som sa det hadde helt rett i. For bilen vi kjørte….den stoppa. Midt uti isbjørnland, der bare sluttet den å virke. Jeg fikk senere vite at bilen faktisk tok kvelden den dagen - den var rett og slett oppbrukt. haha. Heldigvis kjente følget andre folk med bil, og en ung herremann kom oss til unnsetning.

Resten av den historien skal jeg fortelle deg i et annet innlegg, for nå hopper vi tilbake til bunad og konfirmanter. Jeg fotograferer jo konfirmanter hele året - og som du skjønner - ikke bare her hjemme i Bærum. Jeg er født og oppvokst i Nord, og er ikke redd for litt vær og vind når jeg er ute og fotograferer. Og nettopp det gjør at vi kan få til utrolig kule bilder man ellers ikke får når det bare er godvær. Sånn som når det snør. Lyset er helt magisk da ofte (på dagen altså - når det er mørkt, så er det jo mørkt), og det å ha fjell kledd i et tynt snølag, som melis, på toppene, det gjør noe med bildene.

Jeg har tenkt på dette noen ganger. dersom dere bor et sted, der jeg ikke er, så ER jeg flyttbar ( i allefall for noen dager). Går man sammen flere familier og får meg dit dere er for en helg/langhelg, så rekker jeg over ganske mange fotograferinger. Så, dersom du sitter på en øy i Nordland f.eks, med en sånn 5-10 konfirmanter, så si nå endelig i fra! Ja, eller Svalbard da…for dit reiser jeg mer enn gjerne tilbake!

Nå skal jeg la deg få titte på bildene. PS! Sjekk den fine bunaden - Svalbardbunaden dette.

Takk for at du kom innom siden min ♥
Hjertelig velkommen tilbake!
Smil fra Ann Sissel ♥