Nyfødtfotografering i Bærum | Hvordan funker det? Når bestiller vi fotografering?

nyfødtfotografering_nyfødtfotograf_©Ann-sissel-holthe_Bildet får IKKE brukes av andre enn fotografen_fotograf_fatmonkey_bærumsverk__0397.jpg

Nyfødtfotografering er en av de oppdragene jeg har mest av, i tillegg til babyfotografering og 1-års fotografering (jeg er flink med småfolka og syns de er utrolig koselig å ha på besøk, og jeg kan trygt kalle meg en erfaren babyfotograf etter snart å ha jobbet med dette på fulltid i 10 år). Jeg er så takknemlig for alle disse søte små babyene og familiene deres som kommer til meg på nyfødtfotografering.

Mange lurer på når det er best å gjøre en nyfødtfotografering. Jeg vil helst ha babyene inn til meg innen de 5-14 første dagene. Rundt dag 6-10 har jeg funnet ut oftest er optimalt, men det kommer litt an på babyen, hvordan fødselen var, og sånne ting. Det som er viktig er at når du vet at du ønsker deg nyfødtfotografering, og du har fått termindato - så bestiller du fotografering.

Nå er det jo ikke sånn at disse babyene akkurat kommer på termindato, og det er helt i orden. Det som skjer når du booker nyfødtfotografering hos meg, er at jeg legger dere inn i kalenderen min med termindato. Siden nyfødtfoto er veldig mye mer tidkrevende enn andre fotograferinger - ikke bare på fotodagen, men i etterarbeid og redigering også - så har jeg kun et begrenset ledige plasser til nyfødte hver mnd. Det vil si at jeg booker inn kun et begrenset antall terminer i mnd. Derfor er det viktig å booke deg inn i kalenderen min i GOD TID før fødsel, sånn at du får en av de ledige plassene.

nyfødtfotografering_nyfødtfotograf_fotograf_fatmonkey_bærumsverk__0018.jpg

Når lille har meldt sin ankomst sier dere i fra så fort dere kan - gjerne på en sms, så finner jeg nærmeste ledige dag i kalenderen. Når jeg har termindatoen i kalenderen vet jeg nemlig at det kommer en baby enten litt før, akkurat på tiden, eller litt etterpå, og holder av tid til dere når baby er klar for verden.

En nyfødtfotografering kan ta opp til 4 timer. Noen ganger kortere, en sjelden gang litt lenger. Det er i grunn babyen som bestemmer hele showet hos meg. Og sånn må det være.

Jeg har det varmt og godt i studio når jeg har babyfotografering og nyfødtfotografering, og så har jeg en trivelig kundekrok med soffa man kan sovne på, og fri tilgang til kaffemaskina (som og lager god te og kakao). I de fleste tilfeller kan mor og far bare slappe av og nyte at de får en liten pause, mens jeg håndterer og fotograferer babyen.

nyfødtfotografering_nyfødtfotograf_fotograf_fatmonkey_bærumsverk__0034.jpg

Jeg får ofte spørsmål om man kan ha søsken med på nyfødtfotografering. Og det kan man såklart.

Når søsken skal være med på bildene, pleier jeg å starte med søskenbildene - for storesøsken til sånne små nyfødte babyer er ofte ikke så gamle de heller, og tålmodighet er noe man får med alderen;). På den måten kan storesøsken og den voksne som er med for å passe på storesøsken dra ut og finne på noe annet når vi fotograferer babyen etterpå. For, det er FRYKTELIG kjedelig å måtte sitte å vente på at babyen skal bli ferdig fotografert for et storesøsken som ikke er så stor likevel. Derfor må det ALLTID være med en voksen som kan ta med seg storesøsken på tur. Det er mange som drar ned på verket og spiser boller og drikker kakao. Noen benytter muligheten til å gå tur mens storesøsken får ettermidagsduppen sin i vogna, eller de finner på noe helt annet. Mitt studio ligger jo veldig sentralt til, så man kan reise nesten over alt, og fortsatt være rett i nærheten. Det er ganske fint i grunn.

Når man får barn, er det som om man alltid har hjertet på utsiden av kroppen pleier jeg å si. Livet får en annen mening, og øyeblikkene er mange, korte og flyktige. Det er derfor jeg syns det er så viktig å få fotografert barna sine. For før vi rekker å blunke, så har de blitt store. Jeg vet, for jeg har ei som snart er 11, og mor skjenner lissom ikke helt “hva som skjedde”. Jeg blunka jo bare. Litt. Et kort øyeblikk.

Så, med det håper jeg du ble litt klokere på hvordan jeg jobber når jeg booker og fotograferer nyfødte babyer. Nyfødtfotografering er fantastisk, og disse øyeblikkene får du GARANTERT ikke igjen. Det er et bittelite vindu som er åpent i 14 dager etter at lille er født. Når det lukkes er plutselig babyen blitt “stor”, og muligheten for de skjønne bildene av en helt ny baby er borte for godt.

Jeg ønsker deg hjertelig velkommen til nyfødtftografering, og husk at dersom du vet termindatoen din, så er det NÅ du må booke tid i kalenderen min.

Smil fra Ann Sissel