Torsdags-posten VOL.1

2019-07-02 Aida & Ann Sissel Lupiner1199.jpg

Hei bloggen!

Jepp, for jeg prøver å blogge litt jeg. Så får vi se om jeg greier å “keep up”. Tanken er at jeg hver torsdag…eller annenhver torsdag….eller en torsdag i mnd. vil fortelle dere litt om stort og smått som skjer på fatmonkeykontoret eller i studio. Så håper jeg at jeg greier å rable ned noe du vil syns er morsomt å lese om.

Her har jeg brukt halve dagen på å gå igjennom mail. Det er sannelig ingen spøk å være bortreist en liten uke, og la mailen “seile sin egen sjø”. Og når man går rett i foto dagen etter hjemkomst og nesten ikke legger fra seg kamera før det plutselig er torsdag, så er det litt av hvert som må gjøres på kontoret.

Men, det er jo bare koselig. I dag har jeg booket inn flere fotograferinger til høsten (dersom du og tenker på fotografering hos meg til høsten, så ikke vent til rett før - det er bedre å være tidlig ute). FUNFACT: Bilder som skal være klare til jul, bør faktisk være fotografert senest i oktober. Men, det passer jo bra, for august, september og oktober er helt hærlige måneder for både utefotograferinger og studiofotografering. Frem til uke 40 henger normalt bladene fargerikt og fint på trærne, og det er skikkelig høst ute.

På tirsdag, i kveldinga rundt solnedgang tok jeg med meg “Mini-me” ut for å teste en location til fotograferingen jeg skulle ha dagen etter. Og da fikk jeg laget noen fine bilder av henne - og hun fikk laget noen bilder av meg. Hun begynner å bli veldig flink, og akkurat denne dagen, knakk vi koden på hvordan manuelle innstillinger fungerer.

Dette bildet fanget Lillemor av meg. Fotografert på blender 2.0 med et 135mm fastobjektiv. Om du kan litt om foto, så vet du hvor vanskelig det kan være å treffe fokus på så stor blender, så jeg er i allefall veldig imponert:).

Dette bildet fanget Lillemor av meg. Fotografert på blender 2.0 med et 135mm fastobjektiv. Om du kan litt om foto, så vet du hvor vanskelig det kan være å treffe fokus på så stor blender, så jeg er i allefall veldig imponert:).

 

Og da slo det meg…når jeg greier å lære en 11-åring hvordan dette funker, så burde jeg greie å lære andre det også. Så, jeg lurer rett og slett på om jeg skal sette opp fotokurs, men noe lenger enn det har ikke tanken kommet ennå. For, dersom jeg først skal gjøre noe, så skal det gjøres skikkelig - også fotokurs, så jeg må tenke litt på hvordan jeg kan sy sammen det beste kurset jeg kan tenke meg. DU må gjerne komme med innspill i kommentarfeltet. Kanskje akkurat du er midt i målgruppen min, og gjerne skulle lært deg å bruke kameraet som bare ligger og samler støv på hylla? Fortell meg gjerne hva du vil lære mer om, og hva du ville forventet fra et fotokurs hos meg.

Nei, nå får jeg komme meg i redigeringa her - for her har jeg hatt mange fine fotograferinger i det siste, som skal klargjøres for visning, og bestillinger som skal bli ferdige før sommeren. Det er det som er så fint med jobben min - den er så utrolig variert, men tro meg - av og til er det så hektisk at jeg skulle ønske jeg hadde en klone eller to…fnis! ♥

2019-07-02 Aida & Ann Sissel Lupiner1430.jpg

Fortsatt finfin torsdag!

Smil fra Ann Sissel